Çift, Evlilik ve Aile Danışmanlığı

Ana Sayfa

 

Çiftlerin ilişkilerinde ortaya çıkan sorunların kişilerin kendi örf ve adetleri, dini inançları ve diğer belirleyicilerle birlikte özellikle hukuki çerçeve içerisinde de ele alınması önemli bir husustur. İlişkilerde hukuki zeminde sorun görünmezken sosyo-kültürel düzeyde önemli sorunlar yaşanabilir. Yine hukuki ve sosyo-kültürel çerçeveye aykırı durumlar ortaya çıkmamasına rağmen bireysel planda bir psikopatoloji olmaksızın da ilişkilerde sürtüşme ve çatışmalar yaşanabilir. Çiftlerin ilişkilerini sürdürmeleri zorlaşabilir, evlilik bağı zayıflayabilir ve kopma noktasına gelebilir.

İlişkilerde yolunda gitmeyen hususlar kronikleşmeye yüz tutmadan çift ve aile danışmanlığı desteği almak ilişkiyi kurtaracak en önemli adım olabilir. Zira ilişki ve ailevi sorunların ortaya çıktığı boyutta bu sorunları yaşayan bireyler tarafından sağlıklı şekilde ele alınması ve çözüme kavuşturulması bir hayli güçtür. Bu nedenle sorunları ve bunlardan etkilenen bireyleri dışarıdan görebilen, değerlendirebilen danışmanlar çift ve ailelere önemli katkı sağlayabilirler.

Çiftler ve aile içindeki bireyler arasında yolunda gitmeyen ve geliştirilmesi gereken en önemli konu iletişimdir. Danışman eşliğinde iletişimin geliştirilmesi, bireylerin sosyo-kültürel rol tanımları içerisinde karmaşanın ortadan kaldırılması ve geleceğe doğru bakabilmeleri ilişkiyi düzlüğe çıkartır.

Yaşlanma, orta ve ileri yaş krizleri, emeklilik, çocuk ve ergenlerde yaşanan dönemsel sorunlar, beklenmedik sosya-ekonomik değişiklik ve travmalar, kayıplar, aile bireylerinde ortaya çıkan bedensel özürler, kronik ve/veya ölümcül hastalıklar, madde bağımlılıkları, cinsel sorunlar çift ve aile danışmanlığı ve terapi desteği alınmasını gerektiren  gerektiren diğer önemli durumlar arasında sayılabilir.

Çift ve aile danışmanlığı ve terapi desteği, erişkin ve çocukların bireysel terapileri ve danışmanlık süreçlerinde de başvurulması gereken tamamlayıcı bir yaklaşımdır.

Detaylı bilgi ve görüşme talepleriniz için TIKLAYINIZ